Alustab tsöliaakiaga laste vanemate tugigrupp

Avaldatud: 18 veebruar, 2024

Oleme alustamas tsöliaakiaga laste vanemate tugigrupi kohtumistega, et pakkuda võimalust jagada enda kogemusi, saada tuge ja ideid teistelt lastevanematelt igapäevaelu väljakutsete ja  haridusasutustega koostöö teemadel. […]

Hääleta “Parim Gluteenivaba Tegija 2023” poolt!

Avaldatud: 17 veebruar, 2024

Juba seitsmendat korda korraldame konkurssi „Parim Gluteenivaba Tegija“. Antud konkursi raames on võimalik kõikidel inimestel esitada nominente ning anda seeläbi hääl enda lemmik gluteenivabade tegijate […]

Kohtusime Oribalt Tallinna esindajatega

Avaldatud: 16 veebruar, 2024

6. veebruaril kohtusid seltsi kaubandusvaldkonna vabatahtlikud Oribalt Tallinna esindajatega. Oribalt Tallinn on populaarse gluteenivabade toodete brändi Dr Schäri  maaletooja Eestis. Kohtumise eesmärgiks oli arutada koostöö […]

2023. aastal nõustasime enam kui sajal korral

Avaldatud: 15 veebruar, 2024

Üheks seltsi prioriteetseks tegevuseks on kogukonnale toe pakkumine nõustamise abil. Meie nõustajateks on tsöliaakiaga inimesed või nende pereliikmed. Nõustamine võib toimuda seltsi kabinetis Tallinnas või […]

2023 oli toimekas koolitusaasta

Avaldatud: 13 veebruar, 2024

Eesti Tsöliaakia Seltsis (ETSs) tegutseb aktiivne koolitustiim, kuhu 2023 aasta lõpul kuulus 11 inimest, nende seas on nii koolitajad kui ka koolituste koordinaatorid. Enamus meie […]

Koolitus lasteasutuse toitlustajatele

Avaldatud: 12 veebruar, 2024

Ootame kõiki lasteasutuse toitlustajaid koolitusele, kus käsitleme  gluteenivaba toitumise ja ristsaastumise vältimise teemasid. Üha rohkem satub lasteasutustesse lapsi, kes vajavad oma igapäevases toitumises teistest lastest […]

Toimus vabatahtlike seminar

Avaldatud: 6 veebruar, 2024

27. jaanuaril toimus Eesti Tsöliaakia Seltsi (ETSi) vabatahtlike seminar mille eesmärgiks oli kokku tuua uued ja olemasolevad vabatahtlikud, tutvustada ETSi töökorraldust ning rääkida vabatahtliku töö […]

Parimad partnerid 2023

Avaldatud: 4 veebruar, 2024

Eesti Tsöliaakia Seltsi partneriteks on erinevad tervishoiutöötajad ja – asutused, kaubandus- ja tootmisettevõtted, HoReCa sektor, riigi- ja lasteasutused, erinevad katusorganisatsioonid. Partnerid on meile olulised, et […]

Lõppes terminitöö populariseerimise projekt

Avaldatud: 3 veebruar, 2024

Eesti Keele Instituut kuulutab igal aastal välja terminitöö konkursi, läbi mille saab taotleda toetust terminitööks ja selle populariseerimiseks (oma valdkonna terminivara talletamine, olemasoleva terminibaasi korrastamine […]

Koolituse läbinud toitlustusasutused kodulehel

Avaldatud: 28 jaanuar, 2024

Tsöliaakia kogukonna üks suuremaid murekohti on probleemid gluteenivaba toitlustusega lasteasutustes. Sageli kuuleme tsöliaakiaga laste vanematelt, et koolides ja lasteasutustes ei pakuta gluteenivaba sööki. Põhjuseid selleks […]

Ilmusid tsöliaakiat ja gluteenivaba toitumist kajastavad artiklid

Avaldatud: 27 jaanuar, 2024

Ilmusid tsöliaakiat ja gluteenivaba toitumist kajastavad artiklid Eesti Tsöliaakia Seltsi üheks prioriteediks on erinevate sihtgruppide teadlikkuse tõus meie temaatikast. Detsembris 2023 ja jaanuaris 2024 on […]

Koolitasime toitumisnõustajaid ja – terapeute

Avaldatud: 21 jaanuar, 2024

16. jaanuaril koolitasid seltsi koolitajad Küllike Põlma ja Aive Antson toitumisnõustajaid ja –terapeute. Eesti Tsöliaakia Selts peab koostööd selle sihtgrupiga väga oluliseks, sest sageli on […]

Foto: Kärt Simre

Eelmisel aastal kaitsti tsöliaakiaalane doktoritöö

Avaldatud: 20 jaanuar, 2024

22. augustil 2023 kaitses Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku arst-õppejõud Kärt Simre filosoofiadoktori kraadi (PhD (arstiteadus)) taotlemiseks esitatud väitekirja “Development of coeliac disease in two populations […]

Eesti Tsöliaakia Selts puhkab 21.12.23 – 8.01.2024

Avaldatud: 20 detsember, 2023

Taas on käes aasta lõpp ning anname teada, et meie vabatahtlikud puhkavad 21.12.2023 – 7.01.2024. Täname meie vabatahtlikke ja koolitajaid, kes on andnud olulise panuse […]

Kevadel kaitsti gluteenivaba toidu pakkumisega seotud lõputöö

Avaldatud: 19 detsember, 2023

Meie seltsi liige Triinu Arras kaitses kevadel Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor lõputöö teemal „Gluteenivaba toidu pakkumise teadlikkus Harjumaa toitlustusettevõtetes“. Töö juhendajaks oli seltsi vabatahtlik Katre Trofimov. […]

Arhiiv