Uudised
Alustab tsöliaakiaga laste vanemate tugigrupp
Avaldatud: 18 veebruar, 2024
Oleme alustamas tsöliaakiaga laste vanemate tugigrupi kohtumistega, et pakkuda võimalust jagada enda kogemusi, saada tuge ja ideid teistelt lastevanematelt igapäevaelu väljakutsete ja haridusasutustega koostöö teemadel. […]
Hääleta “Parim Gluteenivaba Tegija 2023” poolt!
Avaldatud: 17 veebruar, 2024
Juba seitsmendat korda korraldame konkurssi „Parim Gluteenivaba Tegija“. Antud konkursi raames on võimalik kõikidel inimestel esitada nominente ning anda seeläbi hääl enda lemmik gluteenivabade tegijate […]
Kohtusime Oribalt Tallinna esindajatega
Avaldatud: 16 veebruar, 2024
6. veebruaril kohtusid seltsi kaubandusvaldkonna vabatahtlikud Oribalt Tallinna esindajatega. Oribalt Tallinn on populaarse gluteenivabade toodete brändi Dr Schäri maaletooja Eestis. Kohtumise eesmärgiks oli arutada koostöö […]
2023. aastal nõustasime enam kui sajal korral
Avaldatud: 15 veebruar, 2024
Üheks seltsi prioriteetseks tegevuseks on kogukonnale toe pakkumine nõustamise abil. Meie nõustajateks on tsöliaakiaga inimesed või nende pereliikmed. Nõustamine võib toimuda seltsi kabinetis Tallinnas või […]
2023 oli toimekas koolitusaasta
Avaldatud: 13 veebruar, 2024
Eesti Tsöliaakia Seltsis (ETSs) tegutseb aktiivne koolitustiim, kuhu 2023 aasta lõpul kuulus 11 inimest, nende seas on nii koolitajad kui ka koolituste koordinaatorid. Enamus meie […]
Koolitus lasteasutuse toitlustajatele
Avaldatud: 12 veebruar, 2024
Ootame kõiki lasteasutuse toitlustajaid koolitusele, kus käsitleme gluteenivaba toitumise ja ristsaastumise vältimise teemasid. Üha rohkem satub lasteasutustesse lapsi, kes vajavad oma igapäevases toitumises teistest lastest […]
Toimus vabatahtlike seminar
Avaldatud: 6 veebruar, 2024
27. jaanuaril toimus Eesti Tsöliaakia Seltsi (ETSi) vabatahtlike seminar mille eesmärgiks oli kokku tuua uued ja olemasolevad vabatahtlikud, tutvustada ETSi töökorraldust ning rääkida vabatahtliku töö […]
Parimad partnerid 2023
Avaldatud: 4 veebruar, 2024
Eesti Tsöliaakia Seltsi partneriteks on erinevad tervishoiutöötajad ja – asutused, kaubandus- ja tootmisettevõtted, HoReCa sektor, riigi- ja lasteasutused, erinevad katusorganisatsioonid. Partnerid on meile olulised, et […]
Lõppes terminitöö populariseerimise projekt
Avaldatud: 3 veebruar, 2024
Eesti Keele Instituut kuulutab igal aastal välja terminitöö konkursi, läbi mille saab taotleda toetust terminitööks ja selle populariseerimiseks (oma valdkonna terminivara talletamine, olemasoleva terminibaasi korrastamine […]
Koolituse läbinud toitlustusasutused kodulehel
Avaldatud: 28 jaanuar, 2024
Tsöliaakia kogukonna üks suuremaid murekohti on probleemid gluteenivaba toitlustusega lasteasutustes. Sageli kuuleme tsöliaakiaga laste vanematelt, et koolides ja lasteasutustes ei pakuta gluteenivaba sööki. Põhjuseid selleks […]
Ilmusid tsöliaakiat ja gluteenivaba toitumist kajastavad artiklid
Avaldatud: 27 jaanuar, 2024
Ilmusid tsöliaakiat ja gluteenivaba toitumist kajastavad artiklid Eesti Tsöliaakia Seltsi üheks prioriteediks on erinevate sihtgruppide teadlikkuse tõus meie temaatikast. Detsembris 2023 ja jaanuaris 2024 on […]
Koolitasime toitumisnõustajaid ja – terapeute
Avaldatud: 21 jaanuar, 2024
16. jaanuaril koolitasid seltsi koolitajad Küllike Põlma ja Aive Antson toitumisnõustajaid ja –terapeute. Eesti Tsöliaakia Selts peab koostööd selle sihtgrupiga väga oluliseks, sest sageli on […]
Eelmisel aastal kaitsti tsöliaakiaalane doktoritöö
Avaldatud: 20 jaanuar, 2024
22. augustil 2023 kaitses Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliiniku arst-õppejõud Kärt Simre filosoofiadoktori kraadi (PhD (arstiteadus)) taotlemiseks esitatud väitekirja “Development of coeliac disease in two populations […]
Eesti Tsöliaakia Selts puhkab 21.12.23 – 8.01.2024
Avaldatud: 20 detsember, 2023
Taas on käes aasta lõpp ning anname teada, et meie vabatahtlikud puhkavad 21.12.2023 – 7.01.2024. Täname meie vabatahtlikke ja koolitajaid, kes on andnud olulise panuse […]
Kevadel kaitsti gluteenivaba toidu pakkumisega seotud lõputöö
Avaldatud: 19 detsember, 2023
Meie seltsi liige Triinu Arras kaitses kevadel Eesti Ettevõtluskõrgkoolis Mainor lõputöö teemal „Gluteenivaba toidu pakkumise teadlikkus Harjumaa toitlustusettevõtetes“. Töö juhendajaks oli seltsi vabatahtlik Katre Trofimov. […]